• CRF450L-2019
  • CB500X-2019
  • X-ADV-2019
  • CRF1000L-2019
  • CRF1000L2-2019

Pols Motoren Waalwijk

Onze naam, Pols Motoren, gaat kort en krachtig over verkoop en service van/aan motoren, scooters en bromfietsen. Het is motoren, brommers en scooters wat de klok slaat. Tevens zijn wij exclusief Honda dealer voor de regio.

Wij hebben beschikking over een fraaie showroom en vier kantoorruimten voor verschillende doeleinden. Ook zijn de werkplaats en een groot onderdelen magazijn in het geheel opgenomen.

We zijn een klein maar hecht team. Ons deskundig personeel kan onze klanten de service bieden die ze van ons verwachten.

 

De kracht van onze zaak zit 'm in de service en het ruime assortiment. Ook voor onderhoud en reparatie van motoren en bromfietsen zit de klant op de eerste rij. Levering van onderdelen gaat bliksemsnel doordat er veel in voorraad is. Levering van Honda onderdelen binnen 24 uur is dan ook meer regel dan uitzondering!

Echte motorliefhebbers komen niet alleen vanwege onze motorfietsen maar ook voor de sfeer er omheen, dus u bent van harte welkom in onze fraaie en karakteristieke showroom, waarin elk type motor zijn eigen karakteristieke omgeving heeft!

Doordat wij officieel Honda Exclusief dealer zijn, zijn er vele voordelen waar u als klant baat bij heeft. Een officieel Merkdealer heeft alle technische kennis in huis om uw motor of scooter te repareren volgens de standaarden en professionaliteit van het merk. Dat komt omdat er vanuit het merk vaak eerst een technische cursus wordt gegeven voordat het voertuig daadwerkelijk verkocht mag worden. Daarnaast kunnen wij als dealer alle onderdelen voor uw voertuig snel en eenvoudig bestellen. Ook kan alleen een dealer ervoor zorgen dat uw garantiekwestie snel, zorgvuldig en professioneel wordt afgehandeld.

Helaas is gebleken dat er winkels (handelaren) zijn die zich voordoen als dealer terwijl ze dit in feite niet zijn. Zij hebben grote lichtreclameborden of stickers met de naam van het merk erop door hun winkel hangen, maar zijn in feite helemaal geen erkend dealer. Een echte dealer is onder andere te herkennen aan het (RAI) schildje dat bij de ingang hangt of de dealer stickers op de ramen bij de werkplaats. Mocht u twijfels hebben kijk dan bij het merk op de internet site, daar staat altijd een actueel dealer overzicht. Voor Honda Motoren kunt u hier opzoeken welke officieel dealer zich het dichtsbij uw woning bevind.

U kunt bij ons terecht met alle Honda motoren, van de kleinste tot de grootste!

Vision-Goldwing

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures!

Openingstijden:

 
Maandag: Gesloten    
Dinsdag: 09.00 : 18.00
Woensdag: 09.00 : 18.00
Donderdag: 09.00 : 18.00
Vrijdag: 09.00 : 20.00
Zaterdag: 09.00 : 17.00
Zondag: Gesloten    

Openingstijden Feestdagen 2018:

Kerstvakantie:

23 december 2 januari 2019

Contact:

Pols Motoren B.V.
Tuinstraat 9
5144 NE WAALWIJK

T: 0416-332749
F: 0416-343724
M: info@polsmotoren.nl
W: www.polsmotoren.nl

KVK Tilburg: 18119411
BTW-nr: 005.880.567B01

Plan uw route door het vertrek adres onder het kaartje in te vullen.

Wie vindt u bij ons?

 
Frans Pols - Directie & Verkoop
Frans Pols - Directie & Verkoop
 

Frans Pols

Directie & Verkoop

"Ik ben al van jongs af aan een motorfanaat en ga nog regelmatig mee naar de crosswedstrijden om te supporten. Inmiddels al 30 jaar eigenaar van Pols Motoren. Ik heb in de loop der jaren al vele motoren van eigenaar zien wisselen."

Wil Pols - Administratie & kleding
Wil Pols - Administratie & kleding
 

Wil Pols

Administratie & Kleding

"Al jarenlang een bekend gezicht in het bedrijf. Ik geef graag advies over kleding en helmen. Daarnaast ben ik vaak op kantoor te vinden om de administratie op orde te houden."

Bart Pols - Verkoop & Internet Communicatie
Bart Pols - Verkoop & Internet Communicatie
 

Bart Pols

Verkoop & Internet Communicatie

"Naast het verkopen van motoren en bromfietsen ben ik zelf ook gepassioneerd motorrijder, niet alleen op straat, maar ook in het zand kunt u mij tegenkomen. In het verleden reed ik bij gelegenheid clubwedstrijdjes motocross in de klasse MX2 Senioren. Momenteel ga ik regelmatig een eindje rijden op straat. Een tourtocht of motorvakantie in de bergen is toch wel het mooiste rijden."

Jos Pols - Chef Werkplaats & Technisch Specialist
Jos Pols - Chef Werkplaats & Technisch Specialist
 

Jos Pols

Chef Werkplaats & Technisch Specialist
Honda certificering:

2017: Motorcycle EU Service Technician: Motorfiets

Jos over zijn werk in het familie bedrijf:
"Nadat ik eerst een tijdje in de showroom gewerkt heb, kwam ik erachter dat sleutelen toch wel meer mijn interesse had. Ik ben toen de monteurs opleiding gestart en inmiddels afgestudeerd Technisch Specialist. Naast het sleutelen in de werkplaats rijd ik bij gelegenheid nog motocross wedstrijden bij de MON. Komend jaar rijd ik, net als de afgelopen jaar bij de MX Open Inter klasse. Dit is de hoogst haalbare klasse bij de MON. Naast de crosswedstrijden ben ik ook veel op mijn VFR te vinden."

Stan Peeters - 1e Monteur & Technisch Specialist i.o.
Stan Peeters - 1e monteur & Technisch Specialist i.o.
 

Stan Peeters

1e Monteur & Technisch Specialist

Stan over zijn werk:
"Motoren en motorrijden is mijn passie, naast het sleutelen aan allerhande diverse motoren ben ik ook veel op het circuit te vinden met circuit dagen."

anoniem
Ties Bogaardt - Leerling Motorfietstechniek
 

Ties Bogaardt

Motorfietstechniek i.o.

Ties over zijn beroepskeuze:
"Ik heb na 3 jaar in de media-design sector te hebben gewerkt en geleerd dat ik iemand ben die niet achter een bureau thuis hoort. Altijd heb ik al een passie gehad voor motoren. Om mij heen vertelde men mij dat ik me zou moeten laten omscholen tot monteur. De interesse was gewekt en dat is de reden dat ik nu de opleiding volg."

 

 

 

 

 

 

 

Historie van Pols Motoren

1952:Foto pand Waspik na watersnoodramp

Pols Motoren is een bedrijf dat reeds sinds 1952 bestaat, waar de oorsprong ligt in het hart van Waspik, een klein plaatsje tussen Waalwijk en Oosterhout. Er werd begonnen met de verkoop van bromfietsen en motoren van o.a. Kreidler, Zundapp en er werd een start gemaakt met een volledig nieuw merk, komend uit Japan, als een van de 1e dealers in Nederland: Honda.

Op de foto rechts: Het pand in Waspik na de watersnoodramp.

1953:

Opening 1954; Stationsstraat WaalwijkToen in 1953 de Watersnoodramp het toenmalige bedrijfspand onder water zette, is er een andere locatie gevonden voor een doorstart, in de Stationsstraat in Waalwijk. Er was een winkelpand gevonden met recht er tegenover aan de overzijde van de straat, een royale hal welke ingericht werd als werkplaats. Er bood zich een compagnon (dhr Van Heijst) aan welke graag een fietsen winkel wilde starten. Dit was een mooie combinatie en vulde elkaar goed aan. De voorbereidingen werden getroffen en de nieuwe bedrijfslocatie was een feit. Tevens is de gecombineerde naam: "Pols en van Heijst" geboren.

Op de foto links: Opening Pols & Van Heijst

1965:Bart Pols Sr.

Dhr. van Heijst stapt uit het bedrijf. In goed overleg wordt besloten dat Familie Pols de restanten van de fietsen zaak nog mee uitverkoopt. Echter als men eenmaal de weg naar je bedrijf weet te vinden, is er niet altijd een noodzaak om te stoppen, daarom zijn de fietsen gewoon in het assortiment gebleven.

Foto rechts: Bart Pols Sr.

 

1972:

Pols & Van Heijst, Stationsstraat 60 in WaalwijkBrand in de Stationsstraat. Het winkelgedeelte brand af. Enige wat nog over is, is de werkplaats aan de overzijde van de straat. Gezocht werd daarom na de brand naar een nieuwe vestiging. Een leegstaande supermarkt werd aangekocht en de nieuwe locatie was een feit. Dit pand is gelegen aan de Stationsstraat 60 in Waalwijk, 150 meter vanaf de locatie van de brand, precies aan de rand van het eigenlijke winkelcentrum van Waalwijk.

Foto links: Pols & Van Heijst, Stationsstraat 60 in Waalwijk.

Foto onder: Genomen tijdens Carnaval 1985. Destijds werden de motoren en fietsen opgehaald met een opvallend blauwe bestelwagen, met bijpassende aanhanger.

Pols & v. Heijst bestelwagen; 1985

Begin jaren 90:

Er werd diverse keren een Motor-Inn georganiseerd. Dit was vooral om de toenmalige motorsport te promoten en de kans te geven zichzelf te presenteren. Dit bleek een schot in de roos, want al na 2 jaar Motor-Inn in de Voorste Vennen te Drunen moest men al uitwijken naar een grotere lokatie: "Het Land van Ooit". Bijgevoegd zijn enkele foto's welke een indruk geven van de Motor-Inn evenementen.

{pgslideshow id=14|width=380|height=180|delay=3000|image=L}

Midden jaren 90:

Er werd vanuit de lokale overheid te kennen gegeven dat ze graag de motoren uit het winkel centrum van Waalwijk zagen verdwijnen, mede gezien een wijziging in het bestemmingsplan was het dus niet meer gewenst om niet-detailhandel in het centrum te voeren, de locatie werkplaats moest ook verdwijnen. Er was sprake van een nieuw te realiseren industrie terrein genaamd Zanddonk. Dit zou gelegen komen tussen de Floris V Laan en het gebied waar de Meubelboulevard van Piet Klerkx gevestigd is. Kansen werden gezien en er werd gesproken over een bedrijfsverhuizing. Gezien de benaming industrieterrein in het bestemmingsplan is er vanuit de gemeente opgedragen dat hier geen fietsen verhandelt mochten worden. Mede door deze omstandigheden is toen besloten om hiermee te stoppen, en na enig overleg mochten de bromfietsen wel mee naar Zanddonk, de werkplaats die voor deze locatie uitgedacht was, zou immers prima geschikt zijn voor onderhoud aan zowel motoren als bromfietsen.

September 1998:

Opening nieuw bedrijfspand aan de Tuinstraat 9 op industrieterrein Zanddonk.
Besloten wordt dan ook dat de naam gewijzigd wordt in Pols Motoren.

2007:

Een jubileum!
Zeer zelden komt het voor dat een medewerker 50 jaar in dienst is in een bedrijf!
Sjef van Gestel is een van de 1e medewerkers van Bart Pols sr. in 1957 bij het opstarten van het bedrijf en heeft 50 jaar bij de familie Pols gewerkt. Sjef heeft in die tijd heel wat gezien, van de jeugdjaren van de 2e generatie Pols en zelfs later nog de 3e generatie. Hij heeft zo'n beetje alle functies in de werkplaats gehad, van monteur tot Chef (Sjef) werkplaats. Ondanks zijn leeftijd wil hij niet met pensioen, en zal totaan zijn ziekbed in 2009 werkzaam blijven.

29 januari 2010:

Introductie nieuwe Honda VFR1200 in onze showroom!
Dit was een zeer gezellige en drukke avond, de sfeerbeelden staan nu  nog op youtube:

Voorjaar 2011:

12,5 jaar in de Tuinstraat.
Er wordt besloten om een nieuwe website op te zetten, evenals weer te beginnen met de motorverhuur. Tevens verwelkomen wij het nieuwe kleding merk A-pro binnen onze collectie.

Zomer 2011:

Zomer 2011; Showroom verbouwing Pols Motoren

Onze showroom is verbouwd!

Onze showroom heeft een facelift gekregen en is op wat afwerking na klaar.
Wij zijn er trots op!
Mogen wij u binnenkort verwachten? Het vertrouwde kopje koffie staat klaar!
Voor meer informatie over de verbouwing, zie de foto's

Voorjaar 2012:

De nieuwe Honda VFR1200X Crosstourer wordt geïntroduceerd. Pols Motoren heeft hier een pre-view avond voor georganiseerd met een hapje en een drankje voor de genodigden.

Zomer-najaar 2012:

Samen met enkele enthousiaste klanten is er een motor weekend georganiseerd naar Warstein. Hier wordt nu nog steeds over nagepraat.

Start goede doel rit 2013

April 2013:

De start van de Goede doel rit vindt weer plaats in Waalwijk. De straat staat vol met diverse Gold Wings.

De goede doel rit is een tocht waarbij de motorrijders naar een regionale school rijden, om kinderen met een beperking op te halen en samen met hen een rondje door de omgeving te maken.

Met de organisatie is afgesproken dat 17 mei 2014 deze tocht weer bij Pols Motoren zal vertrekken.