CRF1000L

CRF1000L Print

0.0/5 rating (0 votes)
A vol vermogen

De Africa Twin is terug! CRF1000L Africa Twin bevestigd voor 2015.

Sommige motorfietsen vatten het concept van een avontuurlijke motor perfect samen. De oorspronkelijke XRV650 Africa Twin – die in 1988 debuteerde na Honda’s drie van vier opeenvolgende overwinningen in Parijs-Dakar* – was zo’n machine. Met zijn terreincapaciteiten, zijn robuuste duurzaamheid, zijn handige wendbaarheid en zijn dagelijkse bruikbaarheid was hij de perfecte partner om erop uit te trekken. En hij droeg bij tot de creatie van intussen een van de meest populaire motorsegmenten wereldwijd. De nieuwe Africa Twin blijft trouw aan alle kenmerken en troeven van de XRV650 en zijn opvolger, de XRV750, aangevuld met alle knowhow die Honda de voorbije tien jaar verzameld heeft, zowel op de weg als in het terrein, met inbegrip van Team HRC’s terugkeer naar de Dakar in 2013**.

Bovendien zal de Africa Twin, bij wijze van primeur in de categorie, als optie uitpakken met een nieuwe evolutie van Honda’s Dual Clutch Transmission (DCT)***-technologie, die nog altijd uniek is in de motorwereld. De jongste evolutie van deze versnellingsbak met dubbele koppeling werd speciaal ontwikkeld en geprogrammeerd om de offroadcapaciteiten te bieden die de Africa Twin belichaamt.

De volledig nieuwe CRF1000L Africa Twin zal een nieuw verwachtingspatroon bepalen voor de rijcapaciteiten van een ‘dikke’ avontuurlijke motorfiets, zowel op als naast de weg. Hij opent een volledig nieuw hoofdstuk in Honda’s roemruchte geschiedenis op het vlak van allroadmotorfietsen die zijn gemaakt voor het echte avontuur.

Notities

* De NXR750V, een echte competitiemachine van HRC, moest in de late jaren tachtig in de slopende Parijs-Dakar opboksen tegen zware concurrentie, maar won de rally in 1986 en ‘87 met Cyril Neveu, in ’88 met Edi Orioli en uiteindelijk in ’89 met Gilles Lalay. De straatversie XRV650 Africa Twin werd van 1988 tot ’89 gebouwd door HRC, als hulde aan hun sportieve inspanningen, en legde de basis voor wat zou uitgroeien tot een legendarische machine.
In het najaar van 1989 lanceerde Honda de XRV750 Africa Twin, die al snel uitgroeide tot een referentie bij de avontuurlijke toermotoren. Hij werd gekenmerkt door een vloeistofgekoelde V-twin met 6 kleppen en een cilinderinhoud van 742 cc (die een vermogen van 45 kW en een koppel van 62,7 Nm ontwikkelde), lange veerwegen, een grote brandstoftank, een kettingaandrijving, een voorwiel van 21 duim (voor een ruimere keuze aan offroadbanden) en dubbele schijfremmen vooraan. Deze allroadmotor, die twee facelifts onderging en in productie bleef tot 2003, is vandaag nog altijd een gewilde machine, met hoge verkoopprijzen voor goede exemplaren.

** Na een afwezigheid van 24 jaar keerde Honda in 2013 met Team HRC terug naar de Dakar-rally. Voor die editie van de wedstrijd (die tegenwoordig in Zuid-Amerika wordt verreden) ontwikkelden ze de CRF450 RALLY, een motorfiets gebaseerd op de eencilinder-enduro CRF450X, en zetten ze drie rijders in. Team HRC behaalde zijn eerste doelstelling om met alle machines de finish te halen.
In 2014 trad Team HRC aan met een volledig nieuwe CRF450 RALLY en vijf rijders. De Spanjaard Joan Barreda behaalde vijf etappezeges.
In 2015 kwam Team HRC nog dichter bij zijn einddoel, met een tweede plaats in het eindklassement voor de Portugees Paolo Goncalves. Team HRC behaalde het grootste aantal etappezeges en Joan Barreda, die zich opwierp als een onverzettelijke leider gedurende de eerste week van de rally, verzamelde de meeste etappeoverwinningen van alle motorrijders in de Dakar 2015. Laia Sanz, die op de negende plaats eindigde, overtrof al haar eigen verwachtingen en schreef geschiedenis met de beste eindrangschikking voor een vrouw in de Dakar-rally ooit.
Voor meer informatie over Team HRC, surf naar www.rally.hondaracingcorporation.com

*** Honda heeft in Europa al meer dan 35.000 machines met DCT verkocht sinds de introductie van het systeem in 2010. In 2015 verkoos meer dan de helft van de klanten (53% in totaal) de DCT boven een standaard handgeschakelde versnellingsbak op de modellen waarop het systeem als optie verkrijgbaar is ¬(VFR1200X Crosstourer, VFR1200F, NC750X en NC750S) . De Africa Twin is optioneel verkrijgbaar met een nieuwe evolutie van het DCT, met specifieke terreincapaciteiten.

Specifications

  • 92.0 & 75.1mm
  • 70kW / 7,500min-1
  • 98Nm / 6,000min-1
  • PGM-FI elektronische brandstofinjectie
  • 18.8 Liter
  • Ketting
  • 228kg (STD), 232 kg (ABS), 242kg (DCT)
  • ABS HISS (Honda Ignition Security System, Startonderbreker) HSTC (Honda Selectable Torque Control System) PGM-FI (Brandstof Injectie)

Pols Motoren op Google+